Oslo Høyres eldregaranti

Denne helgen har Oslo Høyre gjennomført et godt årsmøte. Hovedsaken var å vedta program for perioden 2011 til 2015. Oslo Høyres Representantskap viste seg igjen å fungere som et godt politisk verksted og vedtok et veldig godt program å gå til valg på.

Noe av det viktigste

Jeg har tidligere løftet frem noen av de forslagene i programutkastet jeg likte best; som å etablere et toppkulturgymnas, gjeninnføre forbudet mot tigging og nei til alle former for eiendomskatt.

Jeg håper selv å bli nominert som kandidat til bystyret ved årets valg, og jeg har «det viktigste først» som stikkord for eget kandidatur. Som politikere må vi våge å prioritere, og vi må gjøre det viktigste først. Etter min mening er en god eldrepolitikk noe av det viktigste. Derfor støtter jeg helhjertet to forslag i Oslo Høyres program spesielt knyttet til dette området: at alle som ønsker det skal få enkeltrom på sykehjem og at det skal være tilbud om institusjonsplasser til utskrivningsklare sykehuspasienter.

Eldregaranti

I forbindelse med helgens programbehandling hadde ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland fremmet flere konkrete programpunkter under overskriften «Oslo Høyres eldregaranti». De fleste av disse punktene ble vedtatt, og jeg gjengir noen av dem her:

 • Det bygges nye sykehjemsplasser, så ingen ufrivillig plasseres på enkeltrom
 • Sykehjemshverdagen skal styres av beboeren
 • Alle som behandler søknader om sykehjemsplass skal møte søkeren personlig, dersom avslag vurderes
 • Sykehjemsleger og sykehusleger skal lønnes like godt
 • Alle søknader som sykehjemsplass skal behandles innen 3 uker og klagesaker behandles innen 2 uker.
 • Det opprettes universitetssykehjem

Arbeidsuhell i Representantskapet?

Et av de, etter min mening, aller beste forslagene i «eldregarantien» var at alle over 90 år, som selv ønsker det, skal kunne skrive seg inn på et sykehjem. Dessverre ble ikke dette vedtatt. Det var sterkt beklagelig, og jeg velger å tro at det var et arbeidsuhell som skjedde ved en kombinasjon av en vel ivrig dirigent og en forsamling som ikke var helt våken. Å stemme ned dette var håpløst. Et parti som Høyre bør kunne ha såpass tillitt til den enkelte at når en 90-åring faktisk vil på sykehjem (noe jeg ikke tror er normalen) så skyldes dette et reelt, opplevd behov. Like ille var det at Representantskapet påførte byens fremste tillitsvalgte et helt unødvendig nederlag. I lørdagens utgave av Aftenposten ble forslaget lansert av Stang og Berger Røsland i et stort tosides oppslag. Da burde Representantskapet ha meget gode grunner for å stemme forslaget ned. Det kan jeg ikke se at de hadde.

Tross denne lille tabben, har Oslo Høyre altså vedtatt et meget godt program, så nå kan valgkampen godt begynne for alvor. Så snart programmet er ferdig redigert blir det helt sikkert å finne på Oslo Høyres hjemmesider.

Reklamer

3 responses to “Oslo Høyres eldregaranti

 1. Veldig hyggelig at du stiller til nominasjon til bystyret – klokt valgspråk: ‘det viktigste først’
  Nå bor jeg jo ikke i Oslo, så jeg får ikke gleden av å vurdere å stemme på deg, men jeg ønsker det masse lykke til i nominasjon og evt. valg.
  Oslo er i ferd med å få (enda en) helstøpt Høyre-politiker.

  -go

 2. Tilbaketråkk: Tweets that mention Oslo Høyres eldregaranti | Øysteins Blogg -- Topsy.com

 3. Takk for hyggelig melding og oppmundtrende tilrop, Geir Olav.
  Nominasjonsmøtet er på mandag, og jeg må komme meg «helskinnet» gjennom det før jeg kan kalle meg «kandidat til bystyret».

  Deretter er det valgkamp som gjelder. Nåløyet er trangt for de som ikke er foråndskumulerte. 55 øvrige Høyrekandidater skal kjempe om fem til, på en god dag, syv/åtte plasser.
  Men, men… det er verd et forsøk, og jeg har jo uansett tenkt å drive valgkamp for Høyre og da er det jo moro å kunne være med å strekke seg etter en mulig plass i bystyret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s