Mat og bad i Reykjavik

Den blå lagune

For ikke så lenge siden var jeg i Reykjavik for første gang. Det ga bokstavlig talt mersmak.

Når det blåser på Island i november er det kaldt, veldig kaldt. Selv om gradestokken ikke viser så mange blå grader, gjør isvinden fra Atlanteren at man virkelig skal kle seg godt for å holde varmen når man er ute og går. Det er ikke for ingen ting at islandsgenseren er så populær.

Innsjøen Tjörnina om kvelden

Når det er så kaldt i luften, er det desto mer fantastisk å la seg synke ned i varmt, fløyelsmykt vann. Takket være de varme kildene har byen en rekke oppvarmede utendørsbad. En av de flotteste opplevelsene jeg hadde i løpet av mine dager på Island var et tidlig morgenbad på Vesturbæjarlaug. Badet ligger en kort spasertur fra Radisson Blu Saga. Selv om Den blå lagune, som jeg også besøkte, er en fantastisk opplevelse i mer elegante omgivelser, var dette morgenbadet unikt. Her får man oppleve hvordan mange vanlige islendinger begynner dagen med bøy og tøy ute i kulden før detnyter det deilige vannet og noen hundre meteres svømmetur. Snakk om frisk start på dagen. Anbefales!

Restaurant Vid Tjörnina

Ellers må jeg si at jeg sjelden har vært noe sted hvor alle måltider har holdt en så gjennomgående høy kvalitet. Det var kanskje ikke så overraskende, men jeg var allikevel ikke forberedt på så fantastisk gode fiskeretter. Her kan de virkelig tilberede det havet har å by på. Selv som rogalending må jeg også innrømme at bedre lam enn på Island er det nok umulig å finne. Det blir ikke mye bedre enn en lammefilet på en god restaurant i Island.

Prisene, selv på de beste restaurantene, er absolutt ikke avskrekkende. På Vid Tjörnina betalte jeg ca. 350 norske kroner for en fantastisk femretter. Drikken kom i tillegg.

Disse restaurantene kan varmt anbefales:

  • Kaffi Sólon: (prøv fiskesuppen!)
  • Vid Tjörnina: miljøet er som å være hjemme hos din gamle grandtante. Nydelig fisk og muligens verdens beste sjokoladekake med krem
  • Fish Company: fantastisk fiskerestaurant

Mmm Sjokoladekake på Vid Tjörnina

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s