«Dark Horse» i KrF: Syversen

Dagfinn Høybråten har, etter massiv krtikk av hans lederstil, varslet at han går av som leder i Kristelig Folkeparti til våren. De fleste holder Knut Arild Hareide for å være favoritt i kappløpet om å bli partiets neste leder. Men, det kan tenkes at løpet også har en «dark horse» som kan bli en sterk utfordrer: Hans Olav Syversen.

Syversen er langt mindre kjent blant brede velgergrupper enn den tidligere minsteren i Bondeviks Samarbeidsregjering, men internt i partiet er han både godt likt og respektert. Han har en behagelig væremåte og er dyktig i mediene. Derfor er det ikke usannsynlig at han vil stå betydelig sterkere etterhvert som KrFs valg av ny leder nærmer seg.

Selv om de to nåværende nestlederne i partiet, Dagrun Eriksen og Inger Lise Hansen, også burde kunne være naturlige arvtakere etter Høybråten, peker de fleste fylkeslederne ifølge Aftenposten på Hareide og Syversen.

Foreløpig leder Hareide klart og er folkets favoritt: han foretrekkes av 44% av de spurte i en meningsmåling gjennomført av Respons Analyse og gjengitt av Aftenposten. Pr i dag er det bare 8% som vil ha Syversen. Blant KrFs egne velgere er stillingen mye jevnere. 37% av KrF-velgerne vil ha Hareide mens 24% går for Hans Olav Syversen. Dette gir etter min oppfatning Syversen grunn til optimisme. Når flere blir kjent med ham, er det sannsynlig at han vil styrke sin stilling. Han har all grunn til å starte valgkampen.

Fakta om Hans Olav Syversen:

  • Født i 1966
  • Cand. jur
  • Fast møtende stortingsrepresentant siden 2005
  • Bondevik I: Politisk rådgiver i Justisdepartementet
  • Bondevik II: Statsekretær i Barne-og Familiedepartementet
  • Oslo Bystyre: 1995.2003
  • Hans Olav Syversens blogg


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s