Høyre størst i landet

Erna og Alex, Landsmøtet 2009

NRKs partimåling for juli gir Høyre 27,1 %. Arbeiderpartiet får 26,8 %. Høyre er nå landets største parti!

Mens Arbeiderpartiet får nesten 9 prosentpoeng lavere oppslutning enn ved valget i fjor, og Frp er uforandret, oppnår Høyre tett opptil 10 prosentpoeng mer enn ved stortingsvalget. Dette på tross av at Høyres resultat i valget var langt bedre enn Høyreledelsen hadde grunn til å vente i fjor sommer.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner sier i en kommentar at han tror folk er leie av at regjeringen ikke tar fatt i landets store utfordringer innen helse, skole og samferdsel.

Det er lenge til neste stortingsvalg. Allikevel har alle Høyrefolk grunn til å glede seg. Selv om mye kan, og kommer til å endre seg frem til 2013, er det igjen mulig å se for seg en ny borgerlig regjering med et sterkt Høyre i førersetet.

Høyre sterke fremgang har flere årsaker. Jeg samlet for ikke lenge siden noen av forklaringene. Den skyldes både egen dyktighet og at den rødgrønne regjeringen sliter. Dagbladets kommentator Stein Aabø sier i en kommentar til dagens måling at regjeringen opplever motvind fra alle kanter, til alle årstider. Det er en god beskrivelse. Regjeringens store problem er at deltakerne etterhvert er mest opptatt av egne saker og blåser i regjeringens felles prosjekt – i den grad det fortsatt finnes. Slikt blir det nordavind av…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s