Solskjær og Schools for Africa

Fotball-VM i Sør-Afrika formidler livsglede, stolthet og optimisme fra et land og et kontinent som alt for ofte forbindes med krig, sykdom og død.

Heldigvis ser vi flere grunner til optimisme også i Afrika, og mange bidrar positivt. I VG kan vi lese om Marius Brattli fra Tromsø som arbeider med aids-problematikk i Johannesburg. Fotballforbildet Ole Gunnar Solskjær er en annen som gjør en konkret og betydelig innsats.

UNICEF-ambassadør Ole Gunnar Solskjær har gjennom flere år engasjert seg spesielt i prosjektet Schools for Africa. Gjennom prosjektet gir UNICEF og Nelson Mandela Foundation mange barn i det sørlige Afrika muligheten til å gå på skole. Matvarekjeden KIWI og rockegruppen Kaizers Orchestra har også blitt med på dugnaden.

Reklame

2 responses to “Solskjær og Schools for Africa

  1. Optimisme er bra – men nå er det jo sånn at med hiv-behandling så kan mennesker leve et tilnærmet normalt liv. Barn som er smittet av hiv kan gå på skolen og leke med vennene sine om de får hiv-behandling. Desverre er det sånn at de store giverne vil kutte midler til kampen mot hiv. Leger Uten Grenser (der jeg er praktikant :)) har en underskriftskampanje på Facebook – hvis man vil støtte klikker man bare «like» på underskriftskampanjen. http://www.facebook.com/pages/manage/#!/pages/Underskriftskampanje-Norge-ma-gi-mer-penger-til-hiv/138085752887673

  2. Takk for bra innspill og oppfordring, Tonje. Lykke til videre i MSF.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s