Jan Fredrik Karlsen overrasket positivt

Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen har til nå ikke vært blant mine favoritter. Det innrømmer jeg gjerne. Jeg har ikke hatt noe spesielt imot ham heller,  han har bare virket litt overspent og kanskje noe «grunn», men denne uken overrasket Karlsen meg positivt.

Jeg var tilstede på Omdømmedagen i regi av Apeland Informasjon. Nils M. Apeland la frem resultatene fra RepTrak 2010. De viste at Skandiabanken har det beste omdømmet blant landets mest synlige selskaper. Apeland hadde også hentet inn flere interessante foredragsholdere som Ole Robert Reitan, Tom Colbjørnsen og Øystein Wiik. Jan Fredrik Karlsen hadde også et foredrag med flere gode poenger. Blant annet minnet han om at toppledere ikke krampaktig bør forsøke å fremstå som mer karismatiske og engasjerende enn de er. Det er viktigere å være ekte og åpen. Det gir troverdighet. Samtidig brukte han sine erfaringer med Kurt Nilsen til å minne om at alle kan ha «skjulte våpen» som det er viktig å spille på.

Karlsen hadde altså et tankevekkende fordrag, men det var allikevel noe han sa etterpå som ga meg økt respekt for mannen: Konferansens ordstyrer spurte om han kunne nevne et norsk toppleder eller politiker som han klødde etter å jobbe med – en han kunne kunne forvandle fra «gråstein til stjerne». Det ville ikke Jan Fredrik Karlsen.

«Jeg har alltid hatt som en leveregel at jeg ikke skal komme meg opp og fram ved å dytte andre ned. Derfor vil jeg ikke svare på det spørsmålet», sa Karlsen.

I salen hadde Jan Fredrik utvilsomt mange potensielle kunder. Det hadde vært enkelt å nevne et par toppledere fra tilstedeværende selskaper, og vips hadde kundelisten vært litt lengre. Karlsen stod for fristelsen. Det synes jeg det står respekt av. Jeg fikk i hvert fall betydelig mer sans for mannen.

PS: Dette idol-relaterte innlegget ble skrevet mens ESC-dramatikken utspant seg på Teleno Arena.

One response to “Jan Fredrik Karlsen overrasket positivt

  1. Kunne ikke vært mer enig i dette innlegget! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s