Bruker 145 millioner på damer

Dagens Næringsliv melder i dag at eiendomsinvestor Christian Ringnes selger aksjer for 145 millioner kroner i Victoria Eiendom. Pengene skal brukes på den planlagte skulpturparken ved Ekebergrestauranten i Oslo.

Ringnes har lenge jobbet med planene for en «skulpturpark til kvinnens pris» i området rundt den berømte funkisrestauranten. Ringnes håper ifølge DN at parken kan åpne i 2012 og at den da vil romme kvinneskulpturer for minst 100 millioner kroner. Det meste av pengene fra dette aksjesalget vil gå til infrastruktur i området (restaurering av stier, vannanlegg, belysning m.v) men 30 millioner stilles også til rådighet for det kunstfaglige utvalget i denne omgang.

Det ER en skulptur

Christian Ringnes har lenge vært en raus og aktiv bidragsyter til Oslos kulturliv. Tidligere har han blant annet gitt byen «Påfuglfontenen» ved Nasjonalteaterets stasjon og fontenen «Christian IVs hanske» på Christiania torv. Restaureringen av Ekebergrestauranten og et av Oslos flotteste funkisbygg er i seg selv en stor gave til landets hovedstad. Småflaskemuseet i Kirkegaten er et annet artig innslag.

Forholdet mellom private og offentlige aktører i kunstsektoren er et av de interessante spørsmålene Oslo Høyres kulturutvalg er opptatt av frem mot kommunevalget neste år. Christian Ringnes er etter min oppfatning et av de beste eksemplene på at private aktører kan spille en viktig og positiv rolle i finansiering og formidling av kunst og kultur.

One response to “Bruker 145 millioner på damer

  1. Takk for en interessant blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s