Oslo Høyre velger leder

Oslo Høyre moderniserer partidemokratiet og åpner prosesser som tidligere var forbeholdt de få.  Før høstens stortingsvalg ble alle partiets medlemmer invitert til å delta i en rådgivende uravstemming om hvem som skulle stå på stemmeseddelen. Dette ble gjort både elektroniske og via spørrsekjema i posten, slik at alle skulle kunne delta. Nå er medlemmene invitert til å gi råd igjen. Denne gangen er spørsmålet hvem som skal lede Oslo Høyre de neste 2 årene.

Selve valget er det fortsatt Oslo Høyres representantskap som skal foreta, men både valgkomiteen og representantskapet kommer helt sikker til å legge vekt på medlemmenes råd. Oslo Høyres medlemmer har to kandidater å velge mellom. Leder siden 2006, Michael Tetzschner, ønsker gjenvalg. Samtidig har tidligere nestleder i Oslo Høyre, Lars Groth, utfordret  Tetzschner. Groth er ikke veldig godt kjent utenfor partiet, men han har lenge vært aktiv i Oslo Høyre og har et godt navn blant partiets medlemmer. Det går fortsatt gjetord om hvordan han frontet DKSFs kamp mot ytre venstre i studentpolitikken på 70-tallet.

På tross av at Lars Groth er en seriøs utfordrer, tyder det meste på at det går mot gjenvalg av Michael Tetzschner på årsmøtet i januar. Det er ikke sikkert dette er oppfattet i resten av Høyre, men Tetzschner har helt siden han ble valgt for 4 år siden hatt en sterk posisjon i Oslo Høyre. Mange har satt pris på hans store kunnskaper om de fleste politikkomrder, hans prinsippielle tilnærming og hans evne til å fremme politisk debatt i fylkeslaget. Det er mulig noen vil ha sansen for Groths argument om at han selv vil kunne bruke mer energi enn Tetzschner på å bygge organisasjonen – Tetzschner har tross alt en del å gjøre som stortingsrepresentant – men det spørs allikevel om mange nok vil legge avgjørende vekt på dette. Tetzschner har tross alt en helt annen synlighet og tilgang i mediene, og mange vil nok legge vekt på at synlighet i mediene er den beste internmarkedsføringen man kan få. Det er nok å minne om hva det gjorde med stemningen i Høyres organisasjon da Erna Solberg i valgkampen leverte gode medieopptredener.

Det vi så langt har hørt om resultatene fra avstemningen blant Oslo Høyres medlemmer tilsier at over 70 % ønsker gjenvalg av Michael Tetzschner. Det blir nok også resultatet.

Reklamer

One response to “Oslo Høyre velger leder

  1. Winkelman

    Hei,

    flott at flere skriver om spørreundersøkelsene Oslo Høyre har begynt med.

    Kommenterer den fra en annen vinkel på:
    http://www.winkelman.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s