Takk, Erling! Lykke til, Stian!

Erling Lae går av etter nærmere 10 år som byrådsleder i Oslo. Etter min mening er det en av Høyres fremste politikere etter krigen som nå trekker seg fra dette utrolig krevende vervet. Selv om Erling fortsatt er nestleder i Høyre, er det ingen tvil om at han nå får roligere dager. Det har han fortjent. For Høyre blir dette et stort savn.

Som sjefsekretær i Oslo Høyre fra 2002 til 2008 hadde jeg privilegiet å ha den operative ledelsen av 2 valgkamper i Oslo. Når Oslo Høyre begge gangene klarte å vinne og sikre Erling Lae vervet som byrådsleder, var det Erling selv som hadde det meste av æren for dette. Gjennom sin måte å være på har Erling bygget en enorm tlhengerskare i Oslo, langt utover Høyres tradisjonelle nedslagsfelt. Det er få politikere jeg så gjerne har gått i krigen for som Erling Lae.

Erling Lae får frem det beste ved Høyre: respekten for det enkelte mennesket OG ansvaret den enkelte har for sine medmennesker. Erling har lenge vært en av partiets fremste sosialpolitikere; helt i samme divisjon som Jo Benkow. 

Nå overtar Stian Berger Røsland rollen som byrådsleder i Oslo. Selv om Stian er adskillig mye yngre enn Erling Lae, kunne Erling knapt pekt på en mer erfaren Oslopolitiker. Stian kjenner Rådhusets irrganger, både i bystyret og i byråd. Når dette kombineres med stor politisk teft og kjempekunnskaper, er det ingen tvil om at Stian er en verdig etterfølger. Lykke til, Stian!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s