Kunst: Elling og Lerin på Hovedøya

Lars Lerin: Reise

Lars Lerin: Reise

 

I sommer har man kunnet glede seg over en flott utstlling i Lavetthuset på Hovedøya. Her finner man Hovedøya kunstsal, som i sommer har vist bilder av spennende nordiske kunstnere som «Lars`ene» Lerin og Elling.

Lavetthuset, et gammelt militært lager hvor man oppbevarte alt man trengte til kanonstillingene på Hovedøya, huser nå et lyst og flott oppusset galleri i hovedetasjen. Dette drives av Kunstverket galleri. I annen etasje er det etablert et kunstkollektiv.

Følgende kunstnere var representert på sommerens utstilling: Lars Elling, Lars Lerin, Ørnulf Opdahl, Roj Friberg og Erling Valtyrson.

Lars Elling er etter hvert godt kjent for det norske kunstpublikum etter utstillinger hos både Kunsterforbundet og Galleri Brandstrup. Elling har også hatt flere utstillinger i New York.

Svensken Lars Lerin, som tidligere var samboer med Lofoten-kunstneren Yngve Henriksen, er nok mindre kjent i Norge. Det er vel verdt å bli bedre kjent med ham! Lerin går for å være en av nordens beste akvarellmalere. Han er også forfatter og har skrevet et imponerenede antall bøker. Lerin henter sine motiver fra steder han har bodd. Som det står i en brosjyre utgitt i forbindelse med hans utstilling på Laxholmen: » I Värmland växte han upp nära de stora skogarna, med sommarnattens ljus och vinterens mörker som följeslagare. På Lofoten fann han havet og horisonten.»

Lars Elling: uten tittel

Lars Elling: uten tittel

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s