Stoltenbergs brutte løfter

Janus-ansikt

Janus-ansikt

22. juni 2009 dokumenterer VG at Regjeringen har brutt 88 av sine Soria Moria-løfter. Soria Moria forblir eventyr… 

VG Nett omtaler saken her. Det dokumenteres med andre ord nå, det mange har hevdet lenge, at de rødgrønne partiene kom til makten gjennom å love «gull og grønne skoger». Mange av løftene måtte de vite at de ikke ville klare å holde: De lovet på vegne av kommunene at alle bassengene skulle fylles med vann. Fattigdommen skulle avskaffes. Intet mindre! Derfor er det lenge siden flere i pressen omtalte regjeringen Stoltenberg som «løftebruddregjeringen». Denne regjeringen kom til makten på falske premisser. Den fortjener ikke gjenvalg.

Dette står i grell kontrast til hva Adresseavisen 18. juni 2005 kunne slå fast om sentrum-Høyre-regjeringens mål-oppfyllelse av Sem-erklæringen: ”Regjeringens løfter nedfelt i Sem-erklæringen er i meget stor grad innfridd.» 

Følg Erna Solbergs blogg her.

Hvorfor stemme Høyre? Klikk her.

 

Reklamer

6 responses to “Stoltenbergs brutte løfter

 1. jokkesaedstrom

  Kom vell ikke som noe sjokk…..Håper folk har lært nå at de ikke innfrir løftene sine så da kan mann velge noe friskt i år.

 2. Jeg er fullstendig enig med deg, og håper at du vil ta deg tid til å lese både dette, og flere innlegg på Nav-gruppen;

  «Jeg blir rett og slett dårlig, når jeg leser dette som er skrevet for så mye som hele 3 1/2 år siden;
  http://www.nytid.no/arkiv/artikler/20050928/behandle_de_fattige_med_verdighet/

  «(…) For et par år siden ble SVs Kristin Halvorsen sitert for å si at hun kunne avskaffe fattigdommen i løpet av fire uker. Nå sier hun at hun trenger fire år. Vi skal gi dem sjansen til å komme i gang, men de har dårlig tid, sier Bjønnulv Evenrud (…)».

  – «Hva krever dere av den nye regjeringen»?

  – «Vi krever ikke annet enn at den norske regjeringen skal følge FNs internasjonale konvensjoner om menneskerettighetene.

  Norge må anerkjenne og gjennomføre retten for enhver til å ha en tilfredsstillende levestandard for seg selv og sin familie, herunder tilfredsstillende med mat, klær og bolig. Og folk skal ha muligheten til å forbedre sin egen livssituasjon.

  Dette er løst fra artikkel 11 i den internasjonale konvensjonen om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter. Vi finner samme garantier i grunnlovens paragraff 110c. Hvis regjeringen skriver under på betingelsene i denne artikkelen og følger vår egen grunnlov – og gjør noe med situasjonen, da er vi godt på vei, sier Bjønnulv Evenrud (…)».

  «Vi har fem konkrete krav»:

  1. «Mat, helse og verdighet for alle som oppholder seg i Norge.

  2. Hausmannsgate 37 og Osterhausgate 10 i Oslo skal åpnes for de aller fattigste. Her skal de få husly, helsehjelp og få positive opplevelser.

  3. I det nye statsbudsjettet skal det tas høyde for at alle sikres et verdig liv. SIFO-normen for livsopphold må innføres senest 1. desember, og utbetalingene til de trengende skal ikke gjøres avhengig av kommuneøkonomien i den enkelte kommunen. Dette vil for eksempel bety en økning i satsene for enslige med over 2000 kroner pr måned – fra kr. 4300 til kr. 6500 (…)».

  (Jeg vil minne om at dagens satser for enslige i 2009 kun er på kr 5300! Denne artikkelen er skrevet i 2005)!!!

  «Alt for mange opplever hver eneste dag at statens representanter på sosialkontorer og andre offentlige kontorer gjør hva som helst for å hindre at folk får det de har rett og krav på.

  Det er viktig at brukermedvirkning innføres som et styrende prinsipp i utforming og kvalitetssikring av alle hjelpetiltak. Vi må også ha et system der alle får det de trenger for å kunne overleve på verdig vis. Her er minstesatser et viktig tema, sier Ben Borgen».

  På disse snart fire årene har ikke regjeringen løftet en finger for å stanse kommunenes kriminelle handlinger, der aktørene beholder omtrent halvparten av de pengene som LOVFESTET skal tilkjennes mennesker som befinner seg i en vanskelig situasjon;

  «ALT FOR MANGE OPPLEVER HVER ENESTE DAG AT STATENS REPRESENTANTER PÅ SOSIALKONTORER OG ANDRE OFFENTLIGE KONTORER GJØR HVA SOM HELST FOR Å HINDRE AT FOLK FÅR DET DE HAR RETT OG KRAV PÅ»! (Mine uthevinger).

  HVOR er brukermedvirkningen I DET HELE TATT?

  «Fattige får 2540 kr for lite»

  «Regjeringen mener at sosialhjelpen kan være 2540 kroner mindre enn det økonomene i Sifo anbefaler».
  Publisert 14.07.06 06:22

  «(…) SV-er måtte gi opp sosialstøtte-forsøk

  I et intervju med TV 2 Nettavisen torsdag fortalte stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) at hun selv hadde prøvd å leve på sosialstøtte, og at det ikke var mulig å leve for 4270 kroner etter at husleie og strøm er betalt.

  Mørkved er skuffet over at den rødgrønne regjeringen ved tre anledninger har latt være å øke sosialsatsene.

  – De sviktet først i statsbudsjettet, så i revidert og så i trygdeoppgjøret. Det som er gjort så langt er veldig beskjedent, sier Mørkved (…)».

  http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/politikk/article684760.ece

  «Topp-politiker sultet på sosialhjelp»;
  13.07.06 06:15

  «(…) Veldig usunn mat
  Andersen erfarte også at det er så å si umulig for personer med dårlig råd å leve sunt.

  – Jeg måtte knipe inn på sunn mat, som ofte er dyrere enn usunn mat. Det er jo ikke anbefalelsesverdig å leve på grøt og medisterkaker. Fem frukt eller grønnsaker om dagen, som helsemyndighetene anbefaler, fikk jeg heller ikke råd til, sier hun (…)».
  http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article683448.ece

  http://www.facebook.com/group.php?gid=24884305086&ref=mf#/topic.php?uid=24884305086&topic=21508

 3. Jens Stoltenberg lovet vann i alle basseng.
  Hva har skjedd fler og fler bir tømt
  for vann.Enda ett løftebrudd.

  JILL

 4. Hvilke av de 88 løftene ville Høyre gjennomført om de satt i regjering? Eller kritiserer vi regjeringen for å ikke gjennomføre politikk som vi uansett er i mot?

 5. Jeg synes det er på sin plass å kritisere denne regjeringen for at den kom til makten på falske premisser.
  Det er absolutt ikke dermed sagt at jeg ønsker meg mer rødrønn politikk…

 6. Hei. Etter å ha hørt duellen mellom Jens og Siv idag kan jeg bare tiltrede kommentatorenes utsagn: «Et langt gjesp». Jeg er så lei av å høre Jens som konstant går på auto-pilot! Hans mantraer som ingen med vettet i behold har noe forhold til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s