Høyres valgkampbudskap

 

Foto: Thomas Moss

Foto: Thomas Moss

 

 

I Dagbladet kunne vi lese at Høyre og Erna Solberg startet sitt landsmøte med et bakteppe av dårlige meningsmålinger og intern uro, men at landsmøtet ble avsluttet med høy stemning, slik vi kjenner den fra amerikanske landsmøter. VG, som også har fulgt landsmøtet tett, sier på lederplass 11. mai at det er et samlet parti som nå forbereder seg til høstens valgkamp. DN skriver samme dag at Høyre er det eneste partiet som uten forbehold lover at det vil skifte ut den rødgrønne regjeringen.

Flere andre medier skriver også at det er et tydeligere og mer selvbevisst Høyre som nå møter velgerne og utfordrer Jens Stoltenbergs løftebruddregjering. Landsmøtet har bidratt til å tydeliggjøre for velgerne hvorfor de bør stemme Høyre 14. september.

Erna Solbergs landsmøtetale ser du her.

Høyres valgkampbudskap kan etter landsmøtet 2009 oppsummeres som følger:

Høyres mål for valgkampen 2009: Å gi landet en ny, borgerlig regjering med et sterkt Høyre.

Valgkampbudskap: I regjering vil Høyre arbeide for at Norge skal komme  styrket ut av den økonomiske krisen. De viktigste tiltakene er:

 • Lavere skatt på arbeid og arbeidsplasser
 • Mer kunnskap i skolen
 • Bedre og tryggere veier

Samarbeidsbudskap:

 • Høyre vil være garantisten for at et borgerlig flertall skal gi en borgerlig regjering. 
 • Høyre blokkerer ikke for noen borgerlig regjering
 • Det beste ville være om alle 4 partier kunne danne regjering sammen, men:
 • Høyre kan gå i regjering med Frp
 • Høyre kan gå i regjering med Venstre og KrF
 • Høyre holder døren åpen for det alternativet som lar seg realisere når velgerne har bestemt.

6 responses to “Høyres valgkampbudskap

 1. Bjørn Ove Fjellandsbø

  En meget god oppsummering!

 2. Hva med at Høyre ikke kommer i regjering fordi velgerne ikke skjønner noe av alt det borgelige kaoset at de heller vil ha trygg og god fellesskapspolitikk fremfor å muligens se at FrP får regjere landet.

 3. Jeg skjønner godt at velgere kan være forvirret, men beskjeden om at Høyre ikke vil lukke noen dører burde være mulig å oppfatte. Så er det jo demokratisk at det er velgerne som skal bestemme hvilke partier som står sterkest etter valget.
  Samtidig er det alltid slik for Høyre at det er politikkens innhold som må avgjøre hvem vi kan samarbeide med – ikke partiets navn eller lederens dress…

 4. «Det borgerlige kaoset» er et resultat av at pressen har fått sette dagsorden for lenge. De elsker jo konflikter.

  Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært litt støy i pressen. Men det er jo nettopp det å fremme sine syn politikk handler om. Hvis man skal bli beskyldt for å skape kaos hver gang man ytrer seg, blir det helt feil.

  Splittelsen mellom de borgerlige partiene er ikke større en splittelsene innad i regjeringspartiene og regjeringskonstellasjonen. Vi er enige om mye, men ikke alt. Hvis vi hadde vært enige om alt, ville vi ha vært ett parti.

  Det beste den borgerlige siden kan gjøre, er å snakke politikk på en tydelig måte. Vi må gjør både våre likheter og forskjeller synlige i valgkampen, slik at velgerne skal vite hva vi vil jobbe for i en regjering etter valget. De skal også vite at vi vil jobbe for det samme om vi kommer i opposisjon.

  For Høyre spesielt handler valget om hvor mye av politikken man kan få gjennomført, ikke hvem man samarbeider med for å få det til.

  Det kan ikke de rødgrønne si. De går til valg på en felles regjeringsplattform, men tre forskjellige og til tider kraftig motstridende program om de kommer i opposisjon. Og dette er de samme partiene som snakker om kaos på borgerlig side?

 5. Tilbaketråkk: Kjære Siv, « Øysteins Blogg

 6. Tilbaketråkk: Stoltenbergs brutte løfter « Øysteins Blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s