Dagens Næringsliv om borgerlig samarbeid 2009

Onsdag denne uken hadde DN en interessant og balansert lederartikkel om de rødgrønnes vilje til å samarbeide seg i mellom og om de borgerlige partienes tilsvarende problemer med å finne ut av det med hverandre.

For oss i Høyre, som nekter å lukke døren for noen av de 3 andre partiene, var det befriende å lese det DN sier om at også Frp og Venstre har et betydelig ansvar – dersom de mener det de sier om at landet trenger en ny regjering. Om dette skriver DN følgende på lederplass 22. april 09:

De uforsonlige frontene på borgerlig side bidrar også til at de fire partiene i svært liten grad viser frem hva de faktisk er enige om. Dermed blir det utydelig for velgerne hva slags alternativ de egentlig vil tilby til den rødgrønne politikken.

Midt i det hele står Høyre, som alle vil samarbeide med og som vil samarbeide med alle. Det er godt at det i det minste er ett parti på borgerlig side som holder dørene åpne.

Det er grunn til å spørre om Venstre; KrF og Frp egentlig mener alvor når de høylytt slår fast at landet trenger en ny regjering. Hvis de vil ha en ny regjering, må de også være villige til å bidra til at landet kan få det.

Vi kunne ikke sagt det bedre i Høyre hus.

Les hele lederen i DN her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s