Mer politi i gatene!

I Arne Johannessen har norsk politi en av landets mest synlige og markante fagforeningsledere.

 Noen mener han gjør hva som helst for å få frem sitt syn og at han har lært av flygelederne når det gjelder å (mis)bruke sitt maktmonopol. I dag var 4000 politi samlet til demonstrasjon foran Stortinget. Det vekker oppsikt. De hevder at de har blitt fratatt muligheten til å påvirke egne lønns- og arbeidsvilkår.

Uansett hva man måtte mene om metodene til Politiets Fellesforbund, kan det ikke være tvil om at vi trenger mer synlig politi i gatene. Å ivareta innbyggernes sikkerhet er en av statens mest sentrale oppgaver. De siste årene har åpenlyse lovovertredelser eskalert i norske byer. Særlig er dette påtrengende i Oslo. Det dreier seg om alt fra pågående tigging til narkotikasalg og grov vold. Oppklaringsprosenten for alvorlige forbrytelser går ned. Her har regjeringen gjort seg skyld i en grov forsømmelse.

Partiet jeg tilhører, Høyre, mener at kriminalitetsbekjempelse bør bli en av hovedsakene ved høstens valg. Oslo Høyre har utpekt «trygg by» til en av sine hovedsaker.

I utkastet til Høyres program for neste periode står det blant annet at Høyre vil styre bemanningen i politiet og få mer synlig politi, lage en konkret handlingsplan for å bygge opp politiet og frigjøre politiet fra rene vakt- og transportoppdrag.

Ønsker du en tryggere by bør du stemme Høyre i september.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s