Høyre – opp og ned på målinger

Høyres oppslutning og borgerlig samarbeid

Ved valget i 2005 fikk Høyre et historisk dårlig resultat – 14,1. Siden har det gått både opp og ned. For tiden ligger partiet på ca 16% – hvis man legger snittet av målingene til grunn.

Kjetil Løset drar i dag i gang en diskusjon om Høyre på sin TV2 Blogg under tittelen «Kan Høyre reise seg?»

Vi som bruker det meste av vår tid på Høyre tror fortsatt at Høyre kan styrke sin stilling og igjen se 20-tallet, på mer enn 1 måling.

Høyre får mange råd om hva som bør gjøres for å styrke stillingen. De går på alt fra kommunikasjon til ledelse, politikk til populisme.  Særlig er mange opptatt av Høyres forhold til de andre borgerlige partiene. Noen ønsker at vi skal velge sentrum mens andre foretrekker at Høyre hopper til køys med Frp. Det er grunn til å tro at Høyre står seg best på å holde seg til den valgte strategien, nemlig å ikke lukke døren for noen alternativer på borgerlig side. Risikoen ved å lukke dører er alt for stor. De som for eksempel mener at Høyre burde valgt Frp tar åpenbart ikke innover seg at sannsynligheten for at de to partiene får flertall alene er mikroskopisk.

Riktignok gjør Høyres samarbeidslinje at partiet kan fremstå som uklart og «feigt», men jeg tror det er den eneste veien til en ny borgerlig regjering – og i en slik regjering spiller Høyre en avgjørende rolle. Selv om sentrum og Frp ikke vil danse med hverandre, vil alle danse med Høyre. Det gir Høyre muligheter. Høyre bør ikke lukke noen dører.

Reklamer

One response to “Høyre – opp og ned på målinger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s